Pochoutkový rok
Rané brambory se musí rychle spotřebovat. Jejich tenká slupka neumožňuje skladování
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Která rostlina je téměř celá jedovatá, ale přesto nechybí na žádném stole? Je to lilek brambor, jehož hlízy jsou jediná jedlá část a my je jako přílohu milujeme. Bramborám vyhovují podmínky, jaké nabízí půda i klima v kraji Vysočina – půdy jsou lehké a i v dobách sucha je na Vysočině stále dostatek vláhy Říká se, že každá třetí brambora u nás vyroste právě na Vysočině.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Rady pro správné hnojení a jarní péči o cibuloviny
Zelené světy
-
Jedlé květy rozzáří barvou i chutí každý talíř
Pochoutkový rok
-
Překvapivá síla rostlin
Natura
-
Jedlé kytky jsou buď krásné, chutné, nebo trvanlivé, ale nikdy všechno dohromady, říká odbornice
Ve vlastní šťávě
-
Sporýš, řepík, čechřice, lichořeřišnice. Obohaťte bylinkovou zahrádku o nové druhy
Radioporadna
-
Kolem úlu je to bzukot. Vychází první díl Podhoubí se včelařkou a entomoložkou Alenou Bruce Krejčí
Podhoubí
-
Vlezeme-li mezi jmelí, vrátíme se těžko celí. Vánoční hudební půlhodinka se jmelím i Kapitánem Kidem
Světla ramp