Osobnost Plus

Fico je pomstychtivý, Babiš taky, ale kdyby snad chtěl naše veřejnoprávní média „znásilnit“, lidé půjdou do ulic, myslí si novinář Dolejší

Osobnost Plus

Fico je pomstychtivý, Babiš taky, ale kdyby snad chtěl naše veřejnoprávní média „znásilnit“, lidé půjdou do ulic, myslí si novinář Dolejší
Václav Dolejší

Plus

Jakou cestou by se mohl Andrej Babiš vydat, kdyby se mu podařilo vyhrát parlamentní volby? „Také jsem se touto otázkou zabýval, podle současných průzkumů nás to pravděpodobně čeká,“ odpovídá politický reportér ze serveru Seznam Zprávy Václav Dolejší. „Když se Babišovi podaří dostat do funkce premiéra, bude mu 71 let. Je ale také inspirován Robertem Ficem a Viktorem Orbánem, kteří také nejdřív skončili v opozici. Ale oba se pak docela výrazně změnili,“ připomíná.
Barbora Tachecí

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Cituji. Otázka zní, jestli by Andrej Babiš jako možný příští premiér byl jako slovenský Fico, nebo spíš jako maďarský Orbán. Tedy zda je Babiš Fico v skin naprosto zaslepený jen a jen pomstou, kvůli níž je schopen všechno rozbořit a dokonce kolaborovat s Ruskem? Nebo zda je český miliardář spíš Orbána ski pragmatický, připravený dělat teda blbý, které hlavně proto, aby z toho nakonec pro sebe něco vytřískal. Konec citace. Autorem je novinář a politický komentátor Václav Dolejší, spoluautor podcastu vlevo dole na seznam zprávy. Vítám vás. Dobrý den. Dobrý den a hezký den v plusu přeje Barbora Tachecí.

  • Osobnost.

  • Také je známo, že Andrej Babiš projevuje náklonnost jak k Orbánovi, tak k Ficovi. Ale přesto se mi zdá, že mnohem víc tíhne k tomu maďarském vzoru, tedy k Orbánovi. Je ten dojem správný?

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají