Názory a argumenty

Poslechněte si všechny středeční komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny středeční komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád, Český rozhlas

Plus

Novela novely nemocnicím pomůže, ale sama o sobě nestačí. Proč se zpozdí vaše dárky aneb Patálie v Báb-al-Mandabu. Nerozhodnost Západu a síla Ruska. Rok bankrotů se Česku vyhnul. Katolíci v progresu, povolili žehnání homosexuálům.
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Novely nemocnicím sice pomůže, ale sama nestačí. Možná se zpožďují některé vaše vánoční dárky. Proč? Nerozhodnost západu a síla Ruska? Anebo rok bankrotů se v Česku vyhnul. Ta jsou titulky vybraných příspěvků z právě začínajícího středečního vydání relace, komentářů a poznámek k aktuálnímu dění ve světě i doma. A ze studia zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • Státy EU a europoslanci se po mnoha letech neúspěšných snah dnes shodli na nových migračních a azylových pravidlech evropského bloku. Oznámili to zástupci unijních institucí. Série norem počítá mimo jiné s efektivnějšími kontrolami migrantů i rychlejším vracením neúspěšných žadatelů o azyl do zemí původu. Zavádějí také povinnou solidaritu všech států, které přetíženým zemím pomohou buď přijetím části migrantů finančně, anebo materiálně. A ve studiu je komentátor ČRo Radko Kubičko. Buď zdráv. Dobrý den. A právě bych se odpíchl od toho posledního, to jest Apolena solidarita, což je věc, na kterou jsou zejména ty středoevropské, respektive postkomunistické státy poměrně háklivé.

Ostatní také poslouchají