Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Máme platit zemědělcům kompenzace za zmrzlou úrodu? ČNB, očekávané snižování sazeb a trh s bydlením. Miliardy z eurofondů pro Slovensko neohrožuje Jourová, ale Fico. Překvapení se nekoná. Hnutí pro život skutečně chce omezovat autonomii žen a fantazíruje o zpřísnění potratů.
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • TOP 09 už prý ví, kdo povede resort vědy. Po Heleně Langšádlové ale zatím mlčí. Máme platit zemědělcům kompenzace za zmrzlou úrodu? Anebo miliardy z eurofondů pro Slovensko neohrožuje komisařka Jourová, ale premiér Fico. To jsou titulky vybraných příspěvků právě začínajícího pondělního vydání relace komentářů a poznámek k aktuálnímu dění ve světě, ale i doma. A ze studia zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • Nejužší vedení vládní TOP 09 se jednoznačně shoduje na kandidátovi pro post ministra pro vědu, řekl místopředseda strany Matěj Ondřej Havel. Ale ten přitom byl jedním z uvažovaných coby nástupce Heleny Langšádlové. Havel nicméně uvedl, že on prý tím ministrem nebude a jméno, na kterém se shodly například předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová a také místopředsedové, Havel neprozradil s tím, že vedení chce nejprve projednat. A ve studiu je se mnou komentátor ČRo Petr Hartman. Buď zdráv. Dobrý den. Není trošku zvláštní, když jak jsme se dozvěděli, paní Langšádlová už věděla několik týdnů o tom, že post opustí, že vedení TOP 09 rovnou nepřišlo, že je jménem jejího nástupce.

Více z pořadu