Názory a argumenty

Poslechněte si všechny sobotní komentáře s Petrem Schwarzem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny sobotní komentáře s Petrem Schwarzem
Petr Schwarz, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Jaderná energie se v EU nezadržitelně dere na své zasloužené místo na slunci. Co když lídři Spolu rozpustí koalici na eurovolby? Také už ji nemusí slepit. Co čeká wagnerovce po Prigožinově smrti? Putin a Kim vzájemně potřební. Spojené státy jednají s Íránem. Trump profituje ze svého obvinění. Proč prohráváme v boji se lží
Petr Schwarz

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Renesance evropské jaderné energetiky. Dilema koalice spolu, jít do evropských voleb samostatně, nebo dohromady? Či jaké vyhlídky mají po Prigožin nově smrtí jeho Vagnerovci nejenom. Tato témata rozeberou v následující půlhodince Názorů a argumentů naši komentátoři. Příjemný a ničím nerušený poslech.

  • Přeje Petr Schwarz. Názory a argumenty.

  • Ruská válka proti Ukrajině má v Evropě řadu dopadů a ne vždy negativních. Jedním z nich je renesance jaderné energetiky. Její návrat na výsluní si příjmu vynutil odklon od ruského plynu, který byl do té doby považovaný za nejvhodnější přechodný prostředek k dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050. Více dlouholetý zpravodaj ČTK v Bruselu Karel Barták.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají