Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád

Plus

Co by si měli říkat čeští a slovenští politici nejen za zavřenými dveřmi. Makroprognóza od financí. Fremr nemá co dělat ani na Vrchním soudu v Praze. Antisemitismus ve Francii. Občanská odvaha vs. povinnosti státu.
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Co by si měli říkat čeští a slovenští politikové nejen za zavřenými dveřmi? Makro prognózy a jistá naděje anebo antisemitizmus ve Francii. To jsou témata některých příspěvků pondělního vydání relace, komentářů a poznámek k aktuálnímu dění ve světě i doma. A ze studia zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • Nejprve na domácí scénu. V říjnovém volebním modelu agentury Kantar CZ ČT obhájilo hnutí ANO prvou pozici, i když s mírným poklesem, a naopak o něco lepší výsledek než před měsícem má na druhém místě ODS a lehounce si polepšili i Piráti a SPD. Celkem by se do sněmovny dostalo pět subjektů. A ve studiu je se mnou komentátor ČRo Petr Hartman. Buď zdráv. Dobrý den. Ale ono je to sporné s těmi pěti subjekty, protože vlastně to je se předpokládá, že bude kandidovat opět spolu, to znamená ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Takže těch subjektů bylo stejně nakonec jako v současnosti. Ale ovšem ty dvě menší strany, koalice spolu mají poměrně chabé ty výsledky TOP 09 4,5 desetin, to je řekněme na hranici statistické chyby. Ale KDU jenom dva a půl %, to je dost málo.

Ostatní také poslouchají