Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Janem Bednářem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Janem Bednářem
Jan Bednář, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Česko-izraelské vztahy. Největší překážkou v řešení migrační krize jsou populisté a volby. Maloobchod klesl po 16. v řadě. Němečtí křesťanští demokraté stále tápou, jak reagovat na radikály. O zpoždění geopolitické kry střední Evropy.
Jan Bednář

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Válka v Izraeli, migrační krize v Evropě a výsledky zemských voleb v Bavorsku a Hesensku. To jsou některé náměty pondělního vydání pořadu rozhlasových komentářů, k jehož poslechu vás zve Jan Bednář.

  • Názory a argumenty.

  • Naším prvním tématem je samozřejmě šokující sobotní útok ozbrojenců palestinského hnutí Hamas proti Izraeli a jeho vojenské a politické důsledky. Izraelská armáda stále ještě bojuje se skupinami teroristů, kteří drží asi stovku rukojmí a připravuje se zřejmě velká pozemní operace v pásmu Gazy. Situaci sleduje náš odborník na oblast Blízkého východu a zahraničně-politický komentátor ČRo Jan Fingerland, kterého vítám ve studiu. Buď zdráv. Dobrý den. Jak řekl izraelský premiér Netanjahu, v Izraeli začíná zřejmě dlouhá a těžká válka. Jak si ale vysvětlit, že izraelská výzvědná služba přípravu útoku neodhalila?

Ostatní také poslouchají