Názory a argumenty

Poslechněte si všechny nedělní komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny nedělní komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád

Plus

Český kapitalismus nevzkvétá. Dozimetr signalizuje další korupční záření, i jeho data je ale třeba rozumně hodnotit. Malování čerta na zeď. Rusko ztrácí vliv na Kavkazu. Pomocná pohraniční stráž tuniská. Zvýšení koncesionářských poplatků je nezbytné. Jak cestovat a nezanechat uhlíkovou stopu
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Za dozimetr signalizuje další korupční záření, ale data je třeba hodnotit rozumně. Malování čerta na slovenskou zeď. Vláda schválila zvýšení koncesionářských poplatků. Rusko ztrácí vliv na Kavkazu anebo jak cestovat a nezanechat uhlíkovou stopu. To jsou témata některých příspěvků svátečního vydání relace, komentářů a poznámek k aktuálnímu dění doma i ve světě. A od mikrofonu zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • Podle ekonomických ukazatelů zažívá ČR největší propad životní úrovně ze všech zemí evropské unie. Klesají především reálné příjmy obyvatel. Podle sociologa Daniela Prokopa čtvrtinu domácností ohrožuje chudoba. No a tu tady žádný div. Nad nízkou důvěru veřejnosti k vládě. Momentálně se pohybuje asi na 20 %, zatímco nedůvěru v kabinet ministrů vyjadřuje 73 % občanů. A více k tématu publicista Jan Vávra.

Více z pořadu