Náš host
Poradna zdravé výživy: ryby, laktózová intolerance, zelená káva
Náš host
Plzeň
Poslechněte si, v čem jsou našemu zdraví propěšné ryby a čím je nahradit, pokud je prostě nejíme. Dozvíte se také, jak dlouho může zůstat v lednici domácí vaječný koňak.
Iva Kokešová
Přepis epizody
-
Posloucháte rádio vašeho kraje. Za čtyři minuty bude čtvrt na 11 a začíná poradna zdravé výživy, dnes s nutričním terapeutem Markem Honzou. Vítám vás. Dobrý den.
-
Dobré dopoledne. 11 dní zbývá do slavnostní štědrovečerní hostiny. Na mnoha místech bude kapr, na mnoha místech bude třeba jiné rybí maso a v mnoha rodinách vůbec ryba nebude. Ale já bych dneska ráda zůstala u té tradice. Pojďme se bavit o rybím mase. Řeknete nám o něm nějaké základní nejdůležitější informace?
-
Rybí maso by určitě mělo být součástí našeho jídelníčku. Ne tedy jenom jeden Husa rok, ale ideálně v průběhu roku častěji.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Dobroty z podzimních plodů nám prodlouží život
Náš host
-
Jedna malá porce ryby dodá až polovinu potřebné dávky bílkovin a zdravé tuky pro srdce
Přírodní lékárna
-
Poradna zdravé výživy: podzimní stravování
Co vás zajímá
-
Z běžné stravy byste vylučovat ryby neměli
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Kapr nemusí být na talíři jen o Vánocích. Udělejte si tuto chutnou rybu třeba teď na kari a zelenině
Vaříme s Habadějem
-
Okoun na cibuli
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Udělejte si svoje zavináče z cejnů, budete nadšeni receptem Jana Pištěláka z Pustiměře
Pochoutkový rok
-
Glosa Pavla Maurera
-
Komunita rybářů
Ranní úvaha