Náš host
Apiterapie: Využití včelích produktů pro zdraví a léčbu, propadl ji i uznávaný architekt golfových hřišť
Náš host
Plzeň
Libor Jirásek je uznávaný architekt golfových hřišť. Jím navržené greeny najdete po celé republice. V posledních letech ho ale spíš uhranula apiterapie – metoda, která využívá blahodárných účinků včelích produktů.
Andrea Vajnar, Radim Jehlík
Přepis epizody
-
10 hodin a 10 minut v našem dopoledním vysílání. Teď už bude mít slovo Radim Jehlík a jeho host.
-
Hezké dopoledne z Karlových Varů přeji s mým dnešním hostem. Kdy si jeho jméno zadáte do vyhledávače? Najde mám informace o tom, že je uznávaným architektem golfových hřišť po celé republice. Díky němu hrají golfisté svůj oblíbený sport třeba v Kácově, Mladých Bukách, Kořenci, Mladé Boleslavi, Hostivaři a dalších. Důvod jeho dnešní návštěvy u nás ve studiu je ale trochu jiný. Už pár let se věnuje intenzivně jinému koníčku, a tím je aby terapie. Naším hostem je Libor Jirásek. Já vás tady vítám. Dobrý den.
-
Dobrý den. Děkuji za pozvání. Nezačnu asi příliš originální, ale přesto se na úvod zeptám, co je to, aby terapie, protože ne každý možná to slovo někdy už v minulosti slyšel. I já jsem dlouho neměl ponětí o API terapii, takže aby terapie je především tradiční medicína. API terapie znamená, že používáme k tomu, abychom zlepšili zdraví a obecně kvalitu života pomocí produktů včel. Včely nám nepřinášejí jenom med, i když sám je dneska považován spíše za sladidlo, ale med je sám o sobě velmi silný prostředek k uzdravení.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Labyrintem nejen léčivých rostlin na piazzettě Národního divadla
On Air
-
Včely a brzký nástup jara. Téma pro Poradnu
Poradna
-
Není důležitá kvantita, ale kvalita tréninku, vypráví golfista Cafourek. Jak je na tom český golf?
Na place
-
Poradna zdravé výživy
Náš host
-
Vzpomínky na ‚pionýrské‘ doby golfu v Šilheřovicích
Křížem krajem
-
Rudolf Pechan - herec a učitel golfu
Tandem
-
O radosti z jídla i ze života: Pečivo. Jakou roli hraje v našem jídelníčku?
Jezte, ať vám to sluší
-
Při opravě Libušína jsme obrátili každé prkno, popisuje restaurátorské práce ředitel Ondruš
Hovory