Dva na Dvojce
Vyhodit, či sníst? Co o kondici potravin říká datum spotřeby a minimální doba trvanlivosti?
Dva na Dvojce
Dvojka
Většina potravin ztrácí s ubíhajícím časem na kvalitě. Mění vzhled, chuť, vůni nebo konzistenci. Jaký je rozdíl mezi doporučeným datem spotřeby a minimální trvanlivostí? Jak s jídlem zacházet, když tato data uplynou? A jak bezpečné je konzumovat masové nebo rybí konzervy?
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Čerstvá, nebo mražená zelenina? Mražená je levnější, v dobré kondici a překvapí i obsahem vitaminů
Dva na Dvojce
-
Důležitost ryb v našem jídelníčku neberte na lehkou váhu
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
O radosti z jídla i ze života: Dělená strava. Existují nevhodné kombinace potravin?
Jezte, ať vám to sluší
-
Jak se měří a hlídá kvalita potravin? na co si máme dát jako zákazníci konkrétněpozor a jak se…
Studio Leonardo
-
Postarejte se po zimě o zahradní jezírko
Co vás zajímá
-
K plýtvání potravinami přispívají vysoké ceny a promoční akce, kritizuje Mikoška ze Svazu obchodu
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, líčí odborník
Dopolední host
-
Vaše každodenní inspirace: Vitaminové bomby
Káva o čtvrté
-
To, že mají lidi v létě angíny je běžné. Může za to kolísání teplot, ujišťuje specialistka
Blízká setkání
-
Psycholožka souhlasí s tresty: Dítě potřebuje mantinely. Nebude mít deprese
Poradna