Dva na Dvojce
Čerstvá, nebo mražená zelenina? Mražená je levnější, v dobré kondici a překvapí i obsahem vitaminů
Dva na Dvojce
Dvojka
Nákup čerstvé zeleniny, dovážené mimo hlavní pěstitelskou sezonu z velkých dálek, se může pěkně prodražit. Finančně výhodnou cestou, jak zajistit dostatek zeleniny v jídelníčku, je proto kupovat zeleninu mraženou. Jak kvalitní mražené směsi u nás jsou? Liší se zpracování jednotlivých druhů? A jak mražené pytlíky obstály v testu nežádoucích látek a pesticidů? Spotřebitelská organizace dTest otestovala dva druhy nejprodávanějších mražených směsí.
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Hokaido, máslová nebo špagetová. Co uvařit z dýně? A z které je výborný džus?
Dva na Dvojce
-
O radosti z jídla i ze života: Vláknina. Proč je v našem jídelníčku důležitá?
Jezte, ať vám to sluší
-
6 supermarketů v krajském městě a v nákupním košíku 8 běžných potravin. Jaké jsou rozdíly v cenách?
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Konec plýtvání? Obchodní řetězce nabízejí křivou zeleninu
Pochoutkový rok
-
Výživová poradna: Zamrazujeme potraviny
Co vás zajímá
-
Skladování a zdravé zpracovávání ovoce a zeleniny
Host Dopoledního expresu
-
Výsev rajčat a paprik v pařeništích
Káva o čtvrté
-
Brambory? Nebojte se jich, zařaďte je do svého jídelníčku
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Microgreens - doma vypěstovaná zelenina i pro ty bez zahrádky
Hobby magazín