Dnešní Plus
Češi solí až třikrát víc, než by měli. Státní zdravotní ústav chce tento trend zastavit
Dnešní Plus
Plus
Lidé v Česku každý den spotřebují až 15 g soli, to jsou zhruba tři kávové lžičky. Sůl máme snad v každém jídle, hlavně v pečivu a hotových pokrmech. Velké množství soli v jídle ale musíme zapíjet, a to často děláme sladkými nápoji nebo pivem v případě dospělých, což vede k obezitě. Upozorňuje na to Tomáš Seeman z 2. lékařské fakulty Karlovy univerzity.
Iveta Vávrová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Opravdu je sůl nad zlato? Při spoustě příležitostí solíme...
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Češi přesolují. Riskují vysoký krevní tlak, infarkt nebo...
Glosa Pavla Maurera
-
Pohádky pod drobnohledem vědy: Je sůl opravdu nad zlato?
Seriál týdne pod Ještědem
-
Chutná stejně, a přece se liší. Mořskou sůl vyrábějí na...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Jsme národem pivařů. Je to dobře nebo špatně?
Radioporadna