Apetýt

Na čokoládě se nemá co pokazit. Bílý povlak neznamená špatnou čokoládu, jen nevhodné skladování

Apetýt

Na čokoládě se nemá co pokazit. Bílý povlak neznamená špatnou čokoládu, jen nevhodné skladování
Čokoláda a čokoládové pochutiny

Brno

Adam Bartko se v Apetýtu rozpovídal o své vášni – čokoládě. Tradice výroby ve Vizovicích trvá už 25 let. I díky tomu tam detailně znají postup temperování čokolády, který je před zpracováním do pralinek nutný. „Ta potom mění fyzikální vlastnosti.“ Bartko říká, že na čokoládě se nemá co pokazit. „Pokud se bavíme o té pravé. Je tam ale kakaové máslo, což je tuk a ten může v průběhu několika měsíců až roků žluknout jako klasické máslo. Potom se chuť čokolády může trošku změnit.“
Jarka Vykoupilová

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají