Apetýt
Apetýt
Apetýt
Brno
Vlastimil Fic z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, aktivní 93letý vědec, vymyslel a nechal si patentovat červené víno bez alkoholu. Na dalších sedmi patentech pracuje. Využívá pro ně nejen cenné látky z vinné révy, ale také výtažky z různých druhů ovoce a zeleniny. V čem je jedinečnost hroznů, jak souvisí politika s pěstováním vinné révy a proč chtějí světové zdravotnické organizace omezit doplňky stravy v tabletkách?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pokud chceme zachovat české vinařství, měli bychom mít daně jako v Unii, míní daňový poradce
Pro a proti
-
Odborník: Víno má narozdíl od piva nebo lihovin vazbu na původ. Spotřební daň může vinařství pohřbít
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Bílé, červené, šumivé. Jakou teplotu má mít při podávání víno? Souvisí s tím i držení sklenky
Pochoutkový rok
-
Radko Kubičko: Tiché víno nadále dosti politicky hlasité
Názory a argumenty
-
Zdanění tichých vín: Nechceme následovat ovocnáře a snížit produkci na polovinu, namítají vinaři
Ranní interview
-
Zlínští vědci vyloučili z hroznového nápoje alkohol. Vzniklo unikátní pití vhodné i pro děti
Apetýt
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Václav Souček: Reklama a zákazy
Glosa dne aneb Co týden dal
-
V naturálním nanovinařství pod Lovošem vzniká kromě jiných i oranžové víno
Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne
-
Jak poznat kvalitní víno od špatného? Mistrovský kurz sommeliéra Jakuba Přibyla
Mistrovský kurz