Zápisník zahraničních zpravodajů
Slováci vědí, ostatní jen tuší: nejsou halušky jako halušky
Zápisník zahraničních zpravodajů
Slováci vědí, ostatní jen tuší: nejsou halušky jako halušky
Radiožurnál
Na přípravu slovenského národního jídla nemusíte mít zrovna vysokou kuchařskou školu, přesto se toho na haluškách dá hodně zkazit. Slovenští zasvěcení jedlíci si všimnou i detailů, které cizinec nemá šanci postřehnout. Se zápalem sommelierů hodnotí texturu i glazuru, jako by nešlo o malé kousky těsta, ale o vybroušené drahokamy. Halušky zkrátka úspěšně vstoupily do 21. století.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Lesk a bída slovenské kuchyně
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Bezlepkové jídlo některé školní jídelny zajistit nedokážou. Pak ho musí dodávat rodiče
Zprávy z jižních Čech
-
Ostré a přímé chutě. To jsou specifika zabíjačky ve Slezsku
Pochoutkový rok
-
Nechybí (téměř) v žádné kuchyni. Jak se ale cibule objevila v českém jazyce?
Okolo češtiny
-
Studenti jihlavské průmyslové školy mají nově k dispozici kuchyňku s lednicí a mikrovlnnou troubou
Zprávy z Vysočiny
-
Učebny tam vypadají jako kuchyň nebo obývák a když to...
Křížem krajem
-
Rösti se šunkou, sýrem a vejcem
Dobroty Dáši Kubíkové