Zápisník zahraničních zpravodajů

Rakouské žulové pivo je trochu jako sekyrková polévka. Na rozdíl od ní ovšem po kameni i chutná

Zápisník zahraničních zpravodajů

Rakouské žulové pivo je trochu jako sekyrková polévka. Na rozdíl od ní ovšem po kameni i chutná
Klemens namáčí žulu do mladiny a sklep okamžitě zaplňuje pražená vůně a karamelové aroma

Radiožurnál

V pivovaru Hofstetten v Horním Rakousku vaří pivo už šestá generace rodiny Kremmerových. Otto, prapradědeček současného majitele, přišel z Českých zemí v roce 1847 a pustil se do vaření zlatého moku. Historie pivovaru ale sahá mnohem dál, je vůbec nejstarší v celém Rakousku. V tamní varně dodnes vznikají piva nejrůznějších druhů, pivovarník Peter totiž rád experimentuje. Unikátem je pivo Granitbock – vaří se jen jednou do roka a Peter se v něm pokusil zachytit chuť kamene.
Ladislav Novák

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají