Zápisník zahraničních zpravodajů
Letlampa se používá třeba na letování kovů. V Mongolsku s ní umí připravit slavnostní hostinu
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Mongolové dovedli svůj kočovný život ve stepích téměř k dokonalosti, nejen pokud jde o pohodlí v jurtách, ale týká se to i kulinářství. K přípravě slavnostní hostiny totiž vůbec nepotřebují sporák, natož hrnec. Na boodog z kozího nebo svištího masa stačí jen zručné ruce. Naporcované maso se připravuje přímo v kůži zvířete. Zevnitř se dusí horkými kameny a zvenku se srst opaluje plamenem. V roce 2016 takovou hostinu poznal i zpravodaj Viktor Daněk.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Zápisník Viktora Daňka
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Vlci raději loví divokou zvěř, než drancují chovy. Dokládá to studie z Mongolska
Laboratoř
-
Ve vlastní šťávě: Co máte dnes na péro?
Ve vlastní šťávě
-
Nechte si naklíčit semínka i luštěniny. Budou pro vás ještě...
Dámská jízda
-
Vepřové křenové taštičky od Jany Vančurové
Pochoutkový rok
-
Vepřová kotleta - oblíbené maso. Je spousta nápadů, co s ní. Zkuste ji zapéct v alobalu se žampióny
Vaříme s Habadějem
-
Expertka: Klimatické změny proměňují v Africe období dešťů. Pomáháme farmářům připravit se na sucho
Hovory
-
Sekaná na smetaně. Zkuste recept z roku 1950
Vaření s Mirkou Kuntzmannovou