Zápisník zahraničních zpravodajů

Letlampa se používá třeba na letování kovů. V Mongolsku s ní umí připravit slavnostní hostinu

Zápisník zahraničních zpravodajů

Letlampa se používá třeba na letování kovů. V Mongolsku s ní umí připravit slavnostní hostinu
Mongolsko, bótok

Radiožurnál

Mongolové dovedli svůj kočovný život ve stepích téměř k dokonalosti, nejen pokud jde o pohodlí v jurtách, ale týká se to i kulinářství. K přípravě slavnostní hostiny totiž vůbec nepotřebují sporák, natož hrnec. Na boodog z kozího nebo svištího masa stačí jen zručné ruce. Naporcované maso se připravuje přímo v kůži zvířete. Zevnitř se dusí horkými kameny a zvenku se srst opaluje plamenem. V roce 2016 takovou hostinu poznal i zpravodaj Viktor Daněk.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají