Výlety
Za likéry s rodokmenem se vydejte do Jindřichova Hradce. Místní likérka nabízí i ochutnávku
Výlety
Rádio vašeho kraje
Letos je to přesně sto let, co jistý Albín Hill založil v moravském Brušperku destilérku a začal vyrábět podle vlastních receptur lihoviny, likéry, ale i ovocné šťávy. Na jeho práci navázal jeho syn, jenže pak přišlo znárodnění a všechno bylo jinak. Přesto rodinná firma nakonec překonala nepřízeň chodu dějin a potomci zakladatelů opět vyrábí unikátní nápoje. Tentokrát ale v jihočeském Jindřichově Hradci.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kariéra Oldřicha a Lubomíra Lipských začala v Pelhřimově
Česko – země neznámá
-
Grýnemarš z první světové války. Ludmila Škardová uvařila recept od svého pradědečka
Pochoutkový rok
-
Tajemství chuti Dubského perníku se ukrývá v rodinném receptu na perníkové koření
Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne
-
„Každý likér ochutnám sám. Žádný počítač,“ říká výrobce...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Světoznámé drogistické impérium rodiny Schichtů vyrostlo z vesnické výroby mýdla
100 let Ústí nad Labem
-
V Řečanech nad Labem vyrábí skleníky na celý život
Kdo umí, ten umí
-
Kopec Velichov je protkaný chodbami. Dříve sloužily jako sklad ovoce, dnes je v nich muzeum skla
Výlety
-
V Lubech na Chebsku mají sbírku historických hudebních nástrojů. Jsou mezi nimi housle z 18. století
Turistický tip
-
Jak poznat dobré víno? Zkušenostmi, tam není jiná varianta, je to o propití, odpovídá sommelier
Host Lenky Vahalové