Vaříme s Habadějem

Treska v citronovém kabátku. Zdravé a lehké jídlo, které rozhodně osloví vaše chuťové pohárky

Vaříme s Habadějem

Treska v citronovém kabátku. Zdravé a lehké jídlo, které rozhodně osloví vaše chuťové pohárky
Treska v pivním těstíčku. Jídlo, které pohladí vaše chuťové pohárky (ilustrační foto)

Hradec Králové

Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími, neboť treska byla takříkajíc víceúčelová. Mohla se totiž uvařit nejen čerstvá. Po usušení se dala uchovat také pro období, kdy drsné klimatické podmínky lov ryb znemožnily.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu