Vaříme s Habadějem
Zapečená treska se špenátem. Zdravé a lehké jídlo, které také parádně pohladí vaše chuťové pohárky
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími, neboť treska byla takříkajíc víceúčelová. Mohla se totiž uvařit nejen čerstvá. Po usušení se dala uchovat také pro období, kdy drsné klimatické podmínky lov ryb znemožnily.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Treska po katalánsku. Můžete ji podávat třeba s opečenou bagetou, posypanou tymiánem nebo bazalkou
Vaříme s Habadějem
-
Akvaristé ročně nakoupí 55 milionů mořských živočichů, někteří patří k ohroženým druhům
Laboratoř
-
Kapr, nebo mořská štika? Dostatek omega 3 kyselin mají upravení kapři, navíc se chovají v Česku
Věda Plus
-
Tihle roztomilí pacienti se léčí v největší britské záchranné...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Z rybaření se stává nákladný koníček. Ceny povolenek a dalších poplatků v posledních letech rostou
Zprávy z Vysočiny
-
Bečvu nemohla otrávit Energoaqua. Pachatel dobře věděl, co způsobil, míní geochemik
Interview Plus
-
„Amatéři se snaží nahradit práci policie.“ Rok po havárii na Bečvě kritizuje ministr Brabec komisi
Téma dne
-
Kdy bude v mořích víc plastu než ryb?
On Air
-
Jedna malá porce ryby dodá až polovinu potřebné dávky bílkovin a zdravé tuky pro srdce
Přírodní lékárna