Vaříme s Habadějem

Pět lahodných důvodů pro tresku. Udělejte si ji s rajčaty. Zdravé jídlo pohladí vaše chuťové pohárky

Vaříme s Habadějem

Pět lahodných důvodů pro tresku. Udělejte si ji s rajčaty. Zdravé jídlo pohladí vaše chuťové pohárky
Treska pečená s rajčaty a bylinkovým máslem, zdravá strava, dieta, mořská ryba, ilustrační foto

Hradec Králové

Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími, neboť treska byla takříkajíc víceúčelová. Mohla se totiž uvařit nejen čerstvá. Po usušení se dala uchovat také pro období, kdy drsné klimatické podmínky lov ryb znemožnily.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají