Příběhy slavných značek

Olomoucké tvarůžky: Jak punčochář přestal vyrábět punčochy a vsadil na kyselý sýr

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Příběhy slavných značek

Olomoucké tvarůžky: Jak punčochář přestal vyrábět punčochy a vsadil na kyselý sýr
Alois Wessels s dcerami a zaměstnanci

Dvojka

Olomoucké tvarůžky, syrečky nebo taky tvargle. Tak se označuje zrající stolní sýr vyrobený z netučného kyselého tvarohu. Nezapomenutelné jsou pro svoji ojedinělou pikantní chuť a typickou vůni. Už před šesti sty lety se vyráběly v každé chalupě, zejména na Hané.
Jitka Škápíková

Účinkuje: Jan Kovařík
Připravili: Světlana Lavičková, Jan Kovařík, Jitka Škápíková
Dramaturgie: Magdalena Šorelová
Zvukový mistr: Dominik Budil
Hudba: Jiří Litoš
Režie: Jitka Škápíková
Premiéra: 2020-09-29

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají