Příběhy slavných značek
Olomoucké tvarůžky: Jak punčochář přestal vyrábět punčochy a vsadil na kyselý sýr
Příběhy slavných značek
Dvojka
Olomoucké tvarůžky, syrečky nebo taky tvargle. Tak se označuje zrající stolní sýr vyrobený z netučného kyselého tvarohu. Nezapomenutelné jsou pro svoji ojedinělou pikantní chuť a typickou vůni. Už před šesti sty lety se vyráběly v každé chalupě, zejména na Hané.
Jitka Škápíková
Účinkuje: Jan Kovařík
Připravili: Světlana Lavičková, Jan Kovařík, Jitka Škápíková
Dramaturgie: Magdalena Šorelová
Zvukový mistr: Dominik Budil
Hudba: Jiří Litoš
Režie: Jitka Škápíková
Premiéra: 2020-09-29
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Tvarůžkové zákusky? Syrečky najdete nově i v cukrárně v Lošticích
Pochoutkový rok
-
Kuchařské čarování se sýry – alternativa oblíbeného smažáku, sýrová roláda a další inspirace
Kuchařské čarování
-
Dietní recept se dá vylepšit čedarem, slaninou a smetanou. Omeletky Haliny Pawlowské
Omeletky
-
Místo šunkafleků zapečte těstoviny s brokolicí. Zelená je typická pro jaro, kdy se příroda probouzí
Vaříme s Habadějem
-
V Lošticích se olomoucké tvarůžky vyrábějí už od středověku....
Česko – země neznámá
-
Fondue jsou ve Švýcarsku společenskou záležitostí. Nesmí se...
Glosa Pavla Maurera
-
Nepečený karamelový dort
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Které potraviny byly před sto lety doporučovány a které ne? Tady jsou rady z roku 1926
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Bazalku využijete na pesto, ale také na popraskané rty. Stačí ji nasekat a smíchat se sádlem
Babské rady