Pochoutkový rok
Tvarůžkové zákusky? Syrečky najdete nově i v cukrárně v Lošticích
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Olomoucké tvarůžky – zrající sýr vyrobený z netučného kyselého tvarohu, typický svou vůní a pikantní chutí – mají podle historika Pavla Pospěcha patrně až tisíciletou tradici. Kdysi ji totiž na Hané vyráběli bezmála na každém statku.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kotlety plněné kysaným zelím. V zimním období si dopřejme vydatné jídlo a zužitkujme dary přírody
Vaříme s Habadějem
-
Zapékané švestkové knedlíky se zálivkou podle Yvony Umlaufové
Pochoutkový rok
-
Ostravské muzeum provonělo pečení perníčků
Křížem krajem
-
Vaření ze zelí a brambor a k tomu recept na rybí polévku z výlovu Rožmberka
Kuchařské čarování
-
V Lošticích se olomoucké tvarůžky vyrábějí už od středověku....
Česko – země neznámá
-
Štika s citrónovou omáčkou podle kuchařské knihy Anastázie Seidlové z roku 1909
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Možná u vás zazáří krkonošské vánoční ozdoby z Poniklé, kousek světového kulturního dědictví UNESCO
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Chovatelé z Holic oslavili stovku. Návštěvníkům ukázali chlupatou slepici i černopesíkatého králíka
Hobby magazín
-
Příbor vznikl před staletími. Dodnes se používá v různých zemích jinak
Glosa Pavla Maurera