Podhoubí
Ocet hrál klíčovou roli ve vývoji společnosti. Lidé jsou chodící ocetnice, říká výrobce octů Václav Smolík
Podhoubí
Radio Wave
V alchymistické dílně rodiny Smolíků vznikají octy, miso pasty a bůh ví co ještě, co se nepovedlo, pak se na to zapomnělo, načež to bylo objeveno jako hit sezóny. V jedné kameninové ocetnici na slunci i mrazu pomalu zrají přebytečné plody léta, v jiných kvasí rýžový ocet, jinde fermentuje pivní slad, nebo oxiduje jablečný ocet. Za domem líně bublá balsamico na bázi jablek. Balzámový o něco méně než italský originál, ale o to živější, protože se nemusí dlouze stařit.
Ondřej Šebestík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Václav Smolík, enfant terrible chovatelů včel: Opylařím, abych se nezbláznil. Cílem je krása
Podhoubí
-
Jak včelařit. Mistrovský kurz chovatele včel Jaroslava Bajka
Mistrovský kurz
-
Příběh skořice: jak se z kůry divokého stromu stane voňavé koření?
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Tatínek tvrdil, že žádná houba není jedovatá. Omeletky Haliny Pawlowské
Omeletky
-
Kopřivě se právem říká český ženšen. Vychutnejte si elixír mládí nebo kopřivový špenát
Pochoutkový rok
-
V přírodě je málo včel. Podle chovatelů se nestihly včas vylíhnout
Zprávy z Vysočiny
-
Dýně před mrazíky schovejte pod deku a sklízejte je výhradně se stopkou
Zahrádkářské tipy
-
Vlčí děti. Příběh sirotků, jimž poválečná nenávist vzala vše
Radiodokument