Podhoubí
Ocet hrál klíčovou roli ve vývoji společnosti. Lidé jsou chodící ocetnice, říká výrobce octů Václav Smolík
Podhoubí

Radio Wave
V alchymistické dílně rodiny Smolíků vznikají octy, miso pasty a bůh ví co ještě, co se nepovedlo, pak se na to zapomnělo, načež to bylo objeveno jako hit sezóny. V jedné kameninové ocetnici na slunci i mrazu pomalu zrají přebytečné plody léta, v jiných kvasí rýžový ocet, jinde fermentuje pivní slad, nebo oxiduje jablečný ocet. Za domem líně bublá balsamico na bázi jablek. Balzámový o něco méně než italský originál, ale o to živější, protože se nemusí dlouze stařit.
Ondřej Šebestík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Houby magické i temné. Jonáš Gruska experimentuje s hudbou i houbami
Podhoubí
-
Architektka: Naši předkové dávali rádi na odiv majetnost. Jejich domy ale bývaly zdobené jen zpředu
Leonardo Plus
-
Janáčkova konzervatoř v Ostravě oslaví 60 let; malíř Miloslav Troup v Topičově klubu;…
Mozaika
-
Vláda dnes bude hlasovat o vyslovení nedůvěry současné vládě
Ranní interview
-
Drábské světničky
Seriál týdne pod Ještědem
-
Permakultura je jako celostní medicína, říká zakladatel permafarmy Franěk
Natura
-
Tahle italská farma dostala zemědělského Oscara. Vedou ji už...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Rodina je pro mě nejvíc, co mám, říká kajakář Prskavec. Začal závodit i na kanoi
Seriál Radiožurnálu
-
Klienti chtějí nejčastěji něco, co ještě nikdo nemá, nejlíp s wow efektem, říká designérka
Hovory
-
Spotřebitelská poradna: Zaplatit "servisní" poplatek společnosti Skylink nebo ne? Jak se…
Poradíme vám