Pochoutkový rok
Pražská šunka je světovou pochoutkou, kterou milovali císař pán i Masaryk
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Pražská šunka je naložená, lehce zauzená a ovařená vepřová kýta s kostí. Poprvé ji vyrobil řezník František Zvěřina roku 1857. Jelikož neměla ochrannou známku, výrobu začali napodobovat uzenáři po celém Rakousko – Uhersku a následně i ve světě. Vznikl tím gastronomický fenomén.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Holešovská továrna na cukrovinky slaví 160 let. Nahlédněte do její historie i současnosti
Den ve Zlínském kraji
-
Před 280 lety došlo k rozdělení Slezska. V mnoha aspektech přetrvávají důsledky dodnes
Přímo z místa
-
První českou továrnu na zboží uzenářské založili už v roce 1900 v Polici nad Metují
Pochoutkový rok
-
Josef Vilém z Löschneru – osobní lékař císaře Františka Josefa I. pocházel z Kadaně
Slavní Severočeši
-
Mumii barona Trencka můžete vidět v Brně. V Chorvatsku si ale pamatují jeho krutost i různé legendy
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Bratranci Veverkové: Autoři ruchadla zemřeli v dluzích. Vynález jim ukradl úředník
Návraty do minulosti
-
Kalendárium 16. března
Kalendárium
-
Bez chemie to nejde, tvrdí zemědělec. Jen nechcete měnit své postupy, namítá přírodovědec
Pro a proti