Pochoutkový rok
Maltoše se pečou a vaří. Nevšední recept z nudlového těsta předvedla Ludmila Plíšková
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Nestává se často, aby nějaké jídlo vyvedlo z míry porotu Pochoutkového roku. Recept Ludmily Plíškové ji ale jednoznačně zaskočil. Maltoše neboli plněné nudlové těsto se totiž nejdříve peče a pak vaří. Neobvyklý postup se vysvětlil v Tržku – Lukách u Litomyšle.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 18. 2. 2024
Pochoutkový rok
-
Brambory a zelé, živobytí celé? Venkovské půsty našich předků se neobešly bez sádla, říká etnolog
Leonardo Plus
-
Apetýt: Perníčky Zdenky Hanzelkové z Libhoště
Apetýt
-
Vepřová panenka s gratinovanými bramborami. Kvalitní maso připravené s láskou vás nikdy nezklame
Vaříme s Habadějem
-
Salmonelóza si v létě volno nebere. Právě naopak
Zdraví v cajku
-
Slováci vědí, ostatní jen tuší: nejsou halušky jako halušky
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Masopustní masové knedle
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Vajec by na trhu před Vánocemi mělo být dost a navíc podle drůbežářů nehrozí dramatické zdražení
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Jídla a pití plné náměstí. Litomyšl se chystá na gastrofestival
Máme hosty