Pochoutkový rok
Bílá čokoláda není čokoláda. Evropané ji ale milují
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Potravinářské normy jsou neúprosné. Aby čokoláda byla hodna svého jména, musí obsahovat alespoň nějaké procento kakaového prášku. Čím více kakaového podílu, tím kvalitnější čokoláda. Bílá čokoláda ale obsahuje jen kakaové máslo, cukr, lecitin, případně mléko a dochucovací složky. Prakticky tedy nejde o čokoládu.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jak udělat krém nebo polevu z bílé čokolády radí cukrář Josef Maršálek
Pochoutkový rok
-
Když se potkají dva Francouzi ve vietnamském pralese, vznikne nejlepší čokoláda v jihovýchodní Asii
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Nejvíc čokoládou je ta bílá. Obsahuje totiž nejvíc kakaového másla, prozrazuje čokoládník Kovařík
Hovory
-
Chcete zhubnout? Dejte si čokoládu
Jak to vidí...
-
Je čokoláda zdravá, nebo byste se jí měli vyhnout? Jak si správně vybrat
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Výživová poradna: čokoláda
Co vás zajímá
-
Hořká čokoláda jako elixír. Pomáhá snížit stres i regulovat krevní tlak
Babské rady