Názory a argumenty

Poslechněte si všechny středeční komentáře s Janem Bednářem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny středeční komentáře s Janem Bednářem
Jan Bednář, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

V Evropě začala sezóna reforem. Česko váhá. Nejde o vinu, či nevinu soudců, ale o důvěryhodnost soudu. Italská vláda přitlačila ke zdi banky, své věřitele. Mají Švédové zakázat pálení Koránu? Vzpomínka na Martina Povejšila.  
Jan Bednář

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Zájem veřejnosti o jmenování nových členů Ústavního soudu, ekonomické reformy v Evropě a u nás a vzpomínka na diplomata Martina Povejšila. To jsou některé náměty komentářů, k jejichž poslechu vás vítá Jan Bednář.

  • Názory a argumenty.

  • S předstihem se u nás začíná debatovat o tom, koho by mohla ČR po nadcházejících volbách do Evropského parlamentu navrhnout na eurokomisaře. Svého zástupce v Evropské komisi má každý členský stát EU podle zavedené praxe. Ve studiu proto teď vítám našeho komentátora Ondřeje Konráda. Buď zdráv. Také zdravím. Jak zatím u nás tato debata probíhá? O kom se uvažuje?

Ostatní také poslouchají