Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Radko Kubičkem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Radko Kubičkem
Radko Kubičko, komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Carpe diem. V zemi se šíří nová nálada. Kalouskova kritika netrefila terč. Gruzie přebírá ruský zákon proti nezávislým médiím. Když jsme po 20 letech konečně pochopili evropskou integraci, musíme se zasadit o její budoucnost. Tři příběhy o našich 20 letech v EU. Dějiny se sice neopakují, ale nějaké podobnosti tu jsou. 
Radko Kubičko

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Čuřín novým ředitelem NBÚ Karpe Dien. Zemi se šíří nová nálada. Kalouskova kritika netrefila terč. Gruzie přebírá ruský zákon proti nezávislým médiím. Tři příběhy o našich 20 letech v EU a dějiny se sice neopakují, ale nějaké podobnosti tu jsou. To jsou titulky našeho komentářového pořadu. Od mikrofonu vás zdraví Radko Kubičko.

  • Názory a argumenty.

  • V NBÚ je podle nového šéfa Jana Čuřína prostor pro digitalizaci a elektronizaci. Revize by mohla také vést ke snížení počtu bezpečnostních prověrek, kterých je podle něj nyní obrovské množství. Premiér Petr Fiala po uvedení Čuřína do úřadu poděkoval jeho předchůdci Jiřímu Langovi za dlouholetou činnost pro stát. Vyzdvihl, že Čuřín úřad a jeho problematiku zná a nepotřebuje se rozhlížet. No a ve studiu vítám kolegu komentátora ČRo Petra Hartmana. Dobrý den. Dobrý den.