Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Radko Kubičkem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Radko Kubičkem
Radko Kubičko

Plus

Spory ve vládní koalici se podařilo utlumit, ale ne vyřešit. Šéf státních zástupců by měl nově ve funkci vydržet nejdéle sedm let. Sociální dávky jako ožehavé téma. Veřejné sbírky jsou skvělé, zároveň ukazují problémy systému. Francie naruby.
Radko Kubičko

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Právech. Izraelský premiér Netanjahu odmítá příměří a slibuje vítězství ve válce s terorismem. Spory ve vládní koalici se podařilo utlumit, ale ne vyřešit. Šéf státních zástupců by měl nově ve funkci vydržet nejdéle sedm let. Sociální dávky jako ožehavé téma. Veřejné sbírky jsou skvělé, zároveň však ukazují problémy systému a Francie naruby. To jsou titulky našeho komentářového pořadu. Od mikrofonu vás zdraví Radko Kubičko.

  • Názory a argumenty.

  • Izraelské vítězství v pásmu Gazy je podle premiéra Benjamina Netanjahua na dosah. Řekl to poté, co odmítl požadavky Hamasu na příměří. Podle šéfa americké diplomacie ale protinávrh Hamasu na klid zbraní nechává oběma stranám prostor k uzavření dohody. Americký ministr zahraničí Antony Blinken při jednání v Izraeli znovu naléhal na tamní představitele, aby se při vojenské operaci v pásmu Gazy snažily omezit civilní ztráty. A ve studiu vítám komentátora ČRo Jana Fingerlanda. Dobrý den. Dobrý den. Hovoří se někdy o určitém tedy napětí mezi Izraelem a Spojenými státy v těch návrzích? Dá se to takto interpretovat a co to znamená pro vývoj na Blízkém východě?

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají