Jak to vidí...
Ekonom Hindls: Ceny potravin v Evropě klesají. U nás se místo toho vede zákopová válka
Jak to vidí...
Dvojka
Spotřebitelé v České republice čelí výraznému zdražování potravin. A to i navzdory tomu, že ceny v okolních státech již několik měsíců setrvale klesají. Co je příčinou? Do jaké míry může cenotvorbu ovlivnit stát? A proč je největší záhadou cukr? Ekonom Richard Hindls v audiozáznamu ještě přiblíží, nakolik je tuzemské zemědělství a potravinářství soběstačné, vysvětlí hlavní problémy bankovního sektoru i to, na čem nejvíce profitovala společnost ČEZ.
Richard Hindls, Zita Senková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ilona Švihlíková: Nakupovat potraviny v Německu není normální. Proč nikdo neřeší marže řetězců?
Jak to vidí...
-
Rod: Stát by neměl určovat, jaký zisk je mravný. Spíš nasvěcovat prostředí a podporovat konkurenci
Řečí peněz
-
Nedarujeme nic plesnivého, nic shnilého, popisují v supermarketu. Jak potraviny třídí?
Seriál Radiožurnálu
-
Kilo bezlepkové mouky za 110 korun, kousek chleba za 55 korun. Zdražování dopadá i na celiaky
Zprávy z jižních Čech
-
Řetězce nám diktují ceny a zdražují víc, než musí, tvrdí prezident Agrární komory
Interview Plus
-
Zástupce obchodníků: Na cenách potravin vydělává hlavně stát. To by nevadilo, kdyby hospodařil lépe
Pro a proti
-
Proč (zase) zdraží potraviny
Vinohradská 12
-
Jak neplýtvat v kuchyni potravinami
Co vás zajímá
-
Marek Hudema: Ekonomická havárie
Názory a argumenty