Co vás zajímá
Jak neplýtvat v kuchyni potravinami
Co vás zajímá
Plzeň
Každý rok se v České republice vyhodí milion tun potravin. Při dnešních cenách to jsou ztracené miliardy.
Jiří Trnka
Přepis epizody
-
Co vás zajímá?
-
Jiří Trnka. 18 hodin. K tomu devět minut pondělní. Co vás zajímá, se týká našich peněženek a dneska, jak plýtvá Česko, jak si poradit kuchyni s milionem tun potravin, které se v Česku ročně vyhodí? Učit se můžeme od restaurací, kde vyhodit znamená, ne vydělat. A naším dnešním hostem, tedy hostem, co vás zajímá, je šéfkuchař Ivo Růžička. Ještě jednou dobrý večer.
-
Dobrý večer. Pane Růžičko, jak pán restaurace. Ono je to stejný, že tak by měl plánovat i domácnost, kolik nakoupit, čeho? Jak zná ty zásoby, které doma mám, jak se třeba označovat?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kuchařská poradna
Co vás zajímá
-
Nedarujeme nic plesnivého, nic shnilého, popisují v supermarketu. Jak potraviny třídí?
Seriál Radiožurnálu
-
Poradna zdravé výživy
Náš host
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
První samoobslužná prodejna s chovatelskými potřebami v Česku zahájila provoz v Týně nad Vltavou
Zprávy z jižních Čech
-
Rod: Stát by neměl určovat, jaký zisk je mravný. Spíš nasvěcovat prostředí a podporovat konkurenci
Řečí peněz
-
Ekonom Hindls: Ceny potravin v Evropě klesají. U nás se místo toho vede zákopová válka
Jak to vidí...
-
Mražené krávy nahradí živé. Péče o stádo je levnější, státní...
Ranní interview