Co vás zajímá

Jak neplýtvat v kuchyni potravinami

Co vás zajímá

Jak neplýtvat v kuchyni potravinami
Chladnička, lednice

Plzeň

Každý rok se v České republice vyhodí milion tun potravin. Při dnešních cenách to jsou ztracené miliardy.
Jiří Trnka

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Co vás zajímá?

  • Jiří Trnka. 18 hodin. K tomu devět minut pondělní. Co vás zajímá, se týká našich peněženek a dneska, jak plýtvá Česko, jak si poradit kuchyni s milionem tun potravin, které se v Česku ročně vyhodí? Učit se můžeme od restaurací, kde vyhodit znamená, ne vydělat. A naším dnešním hostem, tedy hostem, co vás zajímá, je šéfkuchař Ivo Růžička. Ještě jednou dobrý večer.

  • Dobrý večer. Pane Růžičko, jak pán restaurace. Ono je to stejný, že tak by měl plánovat i domácnost, kolik nakoupit, čeho? Jak zná ty zásoby, které doma mám, jak se třeba označovat?

Ostatní také poslouchají