Hovory
Cestujte, ochutnávejte, experimentujte, nabádá šéfkuchař z karlovarského Puppu
Hovory
„Propracovat se na vrchol je především o vůli. Cestujte, ochutnávejte, nebojte se experimentovat,“ nabádá šéfkuchař Grandrestaurant Pupp v Karlových Varech Ondřej Koráb.
Naděžda Hávová
Přepis epizody
-
Náš dnešní host jako dítě miloval rajskou, vývar a buchtičky se šodó. A co když člověku zůstanou ty dětské chutě po celý život? Může ve finále dobře vařit. A jak se musíte v kuchyni otáčet, když víte, že vaše jídlo spolkne nakonec filmová hvězda. I na to všechno se budu ptát ze studia ČRo Plus zdraví Naděžda Hávová.
-
A naším hostem je Ondřej Koráb, šéfkuchař grant hotelu Pupp. Zdravím vás do ČRo v Karlových Varech. Ondřeji, dobrý den. Zdravím vás. Abyste byl skvělý muzikant anebo špičkový sportovec, tak musíte se cvičením, respektive s tréninky začínat už v dětství. Platí to Ondřeji, i ve vašem oboru?
-
Samozřejmě určitě bych tomu nedával nějakou velkou váhu, že když někdo vaří v pěti letech nebo 10 letech, že bude dobrým kuchařem. Je potřeba tam tomu přidat trošku víc a to je píle, vůle a tvrdá práce. To znamená, ten rozdíl se děje, bych řek, mezi 15. až 20. rokem života, kdy člověk vlastně jako vstřebává veškeré informace a učí se, nabírá praxi a tvrdě pracuje. Takže určitě jako pomoc, když člověk bude hrát, vařit maminkou je dobrá. Je potřeba mít lásku k tomu oboru. Na druhou stranu není to předpoklad.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Když má hrazda jiný tvar i konstrukci, nabízí úplně jiné pohyby, říká performerka a akrobatka
Hovory
-
Lanová dráha Diana vozí návštěvníky Karlových Varů na Výšinu přátelství k rozhledně a restauraci
Turistický tip
-
Lanová dráha Diana vozí návštěvníky Karlových Varů na Výšinu přátelství k rozhledně a restauraci
Výlety
-
„Rostlinnný tuk“. Kuriózní překlep nabádá k opakování zdvojených souhlásek
O češtině od A do Z
-
Ondřej Sokol: Ve Varech to fakt zbožňuju, pro mě je to začátek prázdnin
Odpolední host
-
Šéfkuchař Puppu: Chceme dělat kuchyni, která bude vyhlášená a dostupná
Náš host
-
Karel Chotek a jeho význam pro české země. Rozhovor s kastelánem zámku Velké Březno
Host Dopoledního expresu
-
Vysílačkou vybavený čáp Arnošt vyhledává lidi a pohodlí, je to samorost
Co vás zajímá
-
Jordánsko a Izrael – země turistům zaslíbené. Bezpečné...
Dopolední expres
-
Petr Vlk uvařil jahodové knedlíky v perníku, ochutnávala Jana Šulcová
Pochoutky na talíři