Hovory

Cestujte, ochutnávejte, experimentujte, nabádá šéfkuchař z karlovarského Puppu

Hovory

Cestujte, ochutnávejte, experimentujte, nabádá šéfkuchař z karlovarského Puppu
šéfkuchař

Plus

„Propracovat se na vrchol je především o vůli. Cestujte, ochutnávejte, nebojte se experimentovat,“ nabádá šéfkuchař Grandrestaurant Pupp v Karlových Varech Ondřej Koráb.
Naděžda Hávová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Náš dnešní host jako dítě miloval rajskou, vývar a buchtičky se šodó. A co když člověku zůstanou ty dětské chutě po celý život? Může ve finále dobře vařit. A jak se musíte v kuchyni otáčet, když víte, že vaše jídlo spolkne nakonec filmová hvězda. I na to všechno se budu ptát ze studia ČRo Plus zdraví Naděžda Hávová.

  • A naším hostem je Ondřej Koráb, šéfkuchař grant hotelu Pupp. Zdravím vás do ČRo v Karlových Varech. Ondřeji, dobrý den. Zdravím vás. Abyste byl skvělý muzikant anebo špičkový sportovec, tak musíte se cvičením, respektive s tréninky začínat už v dětství. Platí to Ondřeji, i ve vašem oboru?

  • Samozřejmě určitě bych tomu nedával nějakou velkou váhu, že když někdo vaří v pěti letech nebo 10 letech, že bude dobrým kuchařem. Je potřeba tam tomu přidat trošku víc a to je píle, vůle a tvrdá práce. To znamená, ten rozdíl se děje, bych řek, mezi 15. až 20. rokem života, kdy člověk vlastně jako vstřebává veškeré informace a učí se, nabírá praxi a tvrdě pracuje. Takže určitě jako pomoc, když člověk bude hrát, vařit maminkou je dobrá. Je potřeba mít lásku k tomu oboru. Na druhou stranu není to předpoklad.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají