Dvacet minut Radiožurnálu
V Česku je příliš mnoho restaurací, nadějí je profesionalita a inovace, tvrdí gastronom Kastner
Dvacet minut Radiožurnálu
Radiožurnál
Polovina zaměstnanců v pracovních dnech obědvá v restauracích méně často než před covidem. Za uplynulé tři roky cena jídel a nápojů vzrostla o čtvrtinu, meziročně o 13 %. Čeká restaurace série krachů? Jak a proč se mění naše stravovací návyky? V čem spočívá renesance zdejší gastronomie a jaký je recept na udržení zákazníků? „Musíte zkoušet, pozorovat lidi, mluvit s nimi, musíte inovovat,“ radí gastronom Luboš Kastner.
Vladimír Kroc
Přepis epizody
-
Čeká restaurace série krachů? Jak a proč se mění naše stravovací návyky? V čem spočívá renezance zdejší gastronomie a jaký je recept na udržení zákazníků?
-
Polovina zaměstnanců v pracovních dnech obědvá v restauracích méně často než před COVIDem. Za uplynulé tři roky cena jídel a nápojů vzrostla o čtvrtinu, meziročně o 13 %. Vyplývá to z květnového průzkumu, který uspořádala společnost Bc. 21 prostřednictvím aplikace instanci se agentury Ipsos. Spolumajitel této společnosti Luboš Kastner, člen Českého gastronomického institutu a Asociace malých a středních podniků a živnostníků je hostem 20 minut, které vysílá Radiožurnál a ČRo Plus. Dobrý den.
-
Dobrý den. Vrátili se po COVIDu lidé do restaurací?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
K plýtvání potravinami přispívají vysoké ceny a promoční akce, kritizuje Mikoška ze Svazu obchodu
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Méně obědů i hostů, málo večeří. To je současný obrázek velké části restaurací v podhůří Krkonoš
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Houbařská sezóna začala. Co všechno lze z hub uvařit? A jak je jíst zasyrova?
Dva na Dvojce
-
„Domácí blázen, miláček žen.“ První kuchyňský robot byl obrovský a vyráběl se ve Zbrojovce
Host Radiožurnálu
-
Proč (zase) zdraží potraviny
Vinohradská 12
-
Jakými pravidly se darování obědů řídí? Odpovídá Tereza Modlová, PR manažerka spolku Zachraň jídlo
Jak to vidí...
-
Poradna zdravé výživy: dýně
Co vás zajímá
-
Benefity sezonního stravování. Rozhovor s výživovou poradkyní
Host Dopoledního expresu