Host Lucie Výborné
Pěstování kávy trvá několik let. Nenechte se odradit, když vám některá nechutná, radí pražič
Host Lucie Výborné

Radiožurnál
V Česku se stále více lidí oddává pití výběrové kávy. Jak vypadá cesta kávového zrna vypěstovaného farmáři na kávových plantážích, než se jeho chuť rozehraje na jazyku zákazníka? Co znamenají termíny light roast, honey metoda nebo cupping? To vše popisuje milovník kávy a vrchní pražič z babického Coffeespotu Jaromír Borýsek. „Pěstování kávy je dlouhý proces a jedna chyba může mít destruktivní vliv pro celou sklizeň. Nepomáhá ani změna klimatu,“ doplňuje Jaromír Borýsek.
Lucie Výborná
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Rozhovor s odbornicí na kávu Štěpánkou Havrlíkovou o tom, jaké největší mýty panují o kávě a…
Host Lucie Výborné
-
Káva s mlékem, nebo černá a bez cukru? Pavel Maurer se...
Glosa Pavla Maurera
-
Nejškodlivější káva? Český turek a bezkofeinová
Radioporadna
-
Šéf Barrandov Studia: Každý trouba v zahraničí umí postavit ateliéry. Česko ale má i skvělé filmaře
Host Radiožurnálu
-
Po Stezce Českem můžete obejít dokola celou naši republiku. Se stejnojmennou knihou jako společníkem
Host Dopoledního expresu
-
Horolezec Zdeněk Hák, kterému se podařilo jako prvnímu Čechovi sjet na lyžích horu Nošak, což…
Host ve studiu
-
Šéfkuchař Petr Kunc: Pokud chcete vařit první ligu, musíte se práci oddat. Všechno musí jít stranou
Blízká setkání
-
Dobrá káva ve společnosti kočky? Dopřejte si ji v kočičí kavárně
Kdo umí, ten umí
-
Jedna z nejdražších káv se vyrábí z bobků. Kolik stojí a proč někteří před cibetkovou kávou varují?
Zvídavec Evy Sinkovičové