Host Lucie Výborné

Pěstování kávy trvá několik let. Nenechte se odradit, když vám některá nechutná, radí pražič

Host Lucie Výborné

Pěstování kávy trvá několik let. Nenechte se odradit, když vám některá nechutná, radí pražič
Jaromír Borýsek

Radiožurnál

V Česku se stále více lidí oddává pití výběrové kávy. Jak vypadá cesta kávového zrna vypěstovaného farmáři na kávových plantážích, než se jeho chuť rozehraje na jazyku zákazníka? Co znamenají termíny light roast, honey metoda nebo cupping? To vše popisuje milovník kávy a vrchní pražič z babického Coffeespotu Jaromír Borýsek. „Pěstování kávy je dlouhý proces a jedna chyba může mít destruktivní vliv pro celou sklizeň. Nepomáhá ani změna klimatu,“ doplňuje Jaromír Borýsek.
Lucie Výborná

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají