Host Lucie Výborné
Pěstování kávy trvá několik let. Nenechte se odradit, když vám některá nechutná, radí pražič
Host Lucie Výborné
![Jaromír Borýsek](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/d15283b0f59454a50ee2679b411fe7b4.jpg?h=95e7af22&itok=vZ6JWovo)
Radiožurnál
V Česku se stále více lidí oddává pití výběrové kávy. Jak vypadá cesta kávového zrna vypěstovaného farmáři na kávových plantážích, než se jeho chuť rozehraje na jazyku zákazníka? Co znamenají termíny light roast, honey metoda nebo cupping? To vše popisuje milovník kávy a vrchní pražič z babického Coffeespotu Jaromír Borýsek. „Pěstování kávy je dlouhý proces a jedna chyba může mít destruktivní vliv pro celou sklizeň. Nepomáhá ani změna klimatu,“ doplňuje Jaromír Borýsek.
Lucie Výborná
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Káva s mlékem, nebo černá a bez cukru? Pavel Maurer se...
Glosa Pavla Maurera
-
Nejškodlivější káva? Český turek a bezkofeinová
Radioporadna
-
I kapslové espresso může chutnat dobře, říká kavárník a pražič Kristián Kříž
Ve vlastní šťávě
-
Klíčovou profesí ve filmu je „špinič“. Televize je iluze, usmívá se šéf scénického provozu ČT
Host Lucie Výborné
-
Dobrá káva ve společnosti kočky? Dopřejte si ji v kočičí kavárně
Kdo umí, ten umí
-
Je libo presso, nebo picollo? Italský kavárník by si ťukal na čelo
Encyklopedie Radiožurnálu
-
Netradiční listová zelenina
Káva o čtvrté
-
V bývalé nádražní budově v Litoměřicích si můžete dát Kávu s párou. Unikátní kavárna hostí i akce
Výlety
-
Jak složité je, když si žena z Česka bere muže z Běloruska
Mezi námi
-
Pavel Janoš: Připravte si těsto na vánoční perník už teď. Půl roku je ideální čas na jeho vyzrání
Blízká setkání