Host Dopoledne pod Ještědem

Nakvetlé stromy pomůže před mrazem ochránit jemné rosení a doutnající ohně, radí zahradnice

Host Dopoledne pod Ještědem

Nakvetlé stromy pomůže před mrazem ochránit jemné rosení a doutnající ohně, radí zahradnice
Mrazem poškozené meruňkové sady v Starovicích na jižní Moravě

Liberec

Přízemní mrazíky jsou obvyklé i v jarním období a dělají vrásky zahrádkářům a sadařům. Letošní nástup jara byl mimořádně časný a v první polovině dubna jsme se mohli setkat i s poměrně vysokými letními teplotami, ovocné stromy a keře rozkvetly dříve, a teď je mohou ohrozit teploty pod nulou.
Iveta Kalátová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • S Helenou Vondráčkovou jsme navštívili v písničce copak a Bána? Takové hezké místo, kde je teplo, kde je moře, kde také bylo velké teplo. To bylo i u nás v ČR. Ovšem trochu se to změnilo. Pondělí 15. dubna už je poněkud chladnější. Tak a dokonce očekáváme i v místech přízemní mrazíky. Co to udělá s naší zahradou? Tak nejenom, o tom si budu povídat s naším dnešním hostem. Tím je paní Věra Přibylová, zahradnice a také a majitelka zahradnictví Vesecké trvalky. Vítejte u nás. Dobrý den. Dobrý den. Máte také pocit, že zahrada je o tři neděle, o měsíc napřed, nebo je to jenom? Takové zdání je, je.

  • Je to bohužel je.

  • To byla taková spíš tím, že řečnická otázka nebo spíše konstatování, protože víme to všichni, že kvetou šeříky, které jinak kvetly vždycky v květnu a teď ještě navíc hlásí přízemní mrazíky. Jak třeba můžeme ochránit i naše ovocné stromy? Protože kvetou jabloně, kvetou višně, třešně.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají