Host do domu
Pivo se u nás pilo jen o svátcích. Ani svíčková není jednoznačným králem české kuchyně, říká historik stravování
Host do domu
Dvojka
Česká kuchyně sklízí kritiku. Moučná jídla ale byla jejím erbovním znakem, připomíná Martin Franc. Jak se vyvíjela? Co se doopravdy jedlo na Vánoce? Proč byla čočka nedostatková a proč se stály fronty na pomeranče, které ani nešly oloupat?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Zdeněk Pohlreich: Kapry jsem prodával čtyři roky a je to jedna z nejtvrdších věcí, co jsem dělal
Pochoutkové Vánoce
-
Vánoce u Kinských: Kapří filety na přepuštěném másle, modlitba a promyšlené dárky
Pochoutkový rok
-
Kapr na modro, salát vídeňského typu, polévka houbová. Proč ne? říká kuchař Václav Forman
Dobrá rada
-
Josef Dvořák o Vánocích sází na venkovskou pohodu. Kdo u nich dělá bramborový salát?
Hvězdné Vánoce
-
Na svátcích se nemá šetřit. O Vánocích si dopřávejme
On Air
-
Čím jsou si Češi a Ukrajinci blízcí? Jedna z otázek pro teoložku a překladatelku Mariannu Pokornou
Noční Mikrofórum
-
Herec Josef Polášek prozradí, zda čeká večer na zlaté prasátko
Jak to vidí...
-
Kruté běsnění během křišťálové noci se nevyhnulo ani Karlovým Varům
Náš host