Hobby magazín
Legendární remoska slouží chalupářům po několik generací. Klidně zvládne oběd o třech chodech
Hobby magazín
Rádio vašeho kraje
Tradiční troubu na chalupách často nahrazovala legendární remoska. Hospodyňky v ní dokázaly vykouzlit vepřovou se zelím, upéci chleba nebo zavařovat. Přenosná trouba zvládla oběd pro celou rodinu a ještě uspořila energii. Český vynález se prosadil dokonce i ve Velké Británii. Vyrábí se už od 50. let minulého století a dodnes se ho prodalo více než 5 milionů kusů.
Barbora Kvapilová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Chovatelé z Holic oslavili stovku. Návštěvníkům ukázali chlupatou slepici i černopesíkatého králíka
Hobby magazín
-
Toustový chléb z velkých pekáren mívá pravidelný tvar, ten řemeslný si ‚nasazuje čepici‘
Pochoutkový rok
-
Chleba jako suvenýr? Kdo ochutnal uzbeckou lipjošku, vůbec se...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Host: Vladimíra Jakouběová, etnografka
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Plýtvání jídlem je dnes běžné, proto vás naučíme, jak použít starý chleba
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Ve vlastní šťávě: Diskriminace koní
Ve vlastní šťávě
-
Středověké způsoby, které v jiné slévárně nenajdete. Svým způsobem je to výhoda, míní kovolitec
Host Radiožurnálu
-
Udělejte si pikantní kuřecí játra s rýží. Bude to taková nostalgická vzpomínka na naše dětství
Vaříme s Habadějem
-
Jana Vlková: Královnami prvních jarních rostlin jsou kopřiva, bršlice a šťovík
Hobby magazín speciál