Hobby magazín speciál

Do těstíčka na japonskou tempuru musíte přidat led

Hobby magazín speciál

Do těstíčka na japonskou tempuru musíte přidat led
Japonská tempura

Plzeň

Mladé kopřivy jsou na jaře výborným zdrojem vitamínů. Proto jsou oblíbenou surovinou autorky květinových kuchařek Jany Vlkové. Připravuje z nich nejenom špenát, ale např. i japonskou tempuru.
Soňa Vaicenbacherová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • V dubnu se vydejte na kopřivy, dokud jsou mladé, radí autorka květinových kuchařek Jana Vlková. Ono kopřivy jsou na jaře vlastně takovým výborným zdrojem vitamínu pro nás.

  • Je to výborný zdroj vitamínů. A já si myslím, že to nejlepší z špenát vůbec, prostě, že je to lepší špenát než špenát, protože ty rostliny, jak jsou mladé a čerstvé a zadarmo, tak je to prostě nedostižná zeleň do kuchyně.

  • Proč je nutné, aby byly mladé ty kopřivy? Proč se nemůžeme nasbírat třeba v létě, kdy jsou také v plné síle? Ty kopřivy jsou na jaře tak chutné, protože nemají žádné obsahové látky, které by jim dodávali nějakou štiplavou, pikantní nebo prostě ne dobrou chuť. Ale oni mají ty žhavé chlupy, kterými se chrání před tím, aby je někdo sežral.

Ostatní také poslouchají