Hobby magazín speciál
Do těstíčka na japonskou tempuru musíte přidat led
Hobby magazín speciál
Plzeň
Mladé kopřivy jsou na jaře výborným zdrojem vitamínů. Proto jsou oblíbenou surovinou autorky květinových kuchařek Jany Vlkové. Připravuje z nich nejenom špenát, ale např. i japonskou tempuru.
Soňa Vaicenbacherová
Přepis epizody
-
V dubnu se vydejte na kopřivy, dokud jsou mladé, radí autorka květinových kuchařek Jana Vlková. Ono kopřivy jsou na jaře vlastně takovým výborným zdrojem vitamínu pro nás.
-
Je to výborný zdroj vitamínů. A já si myslím, že to nejlepší z špenát vůbec, prostě, že je to lepší špenát než špenát, protože ty rostliny, jak jsou mladé a čerstvé a zadarmo, tak je to prostě nedostižná zeleň do kuchyně.
-
Proč je nutné, aby byly mladé ty kopřivy? Proč se nemůžeme nasbírat třeba v létě, kdy jsou také v plné síle? Ty kopřivy jsou na jaře tak chutné, protože nemají žádné obsahové látky, které by jim dodávali nějakou štiplavou, pikantní nebo prostě ne dobrou chuť. Ale oni mají ty žhavé chlupy, kterými se chrání před tím, aby je někdo sežral.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Klíčky luštěnin nám v zimním čase dodají potřebné vitamíny
Hobby magazín speciál
-
Meteor o zlodějských včelách, chaosu a černých čápech
Meteor
-
Jiří Březina: Vzplanutí
Četba na pokračování
-
Ramón María del Valle-Inclán: Tyran Banderas
Četba na pokračování
-
Alfred Hitchcock. Režisér, který přiměl diváky, aby se báli sprchových závěsů
Příběhy z kalendáře
-
Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Jan Novák: Komouši, grázlové, cikáni, fízlové a básníci. Část 1. − Kniha neznáma
Četba s hvězdičkou
-
Jak pravidelný běh souvisí se strukturou chrupavky kolenního kloubu?
Věda Plus
-
Splněné přání popraveného ornitologa Veleslava Wahla. Vychází kniha Pražské ptactvo 1800–2020
Leonardo Plus
-
Proteiny z masa a mléka můžete nahradit oříšky, ovocem nebo tofu. Bude vám ale chybět vápník
Laboratoř