Co vás zajímá
Kozlíček polní nahradí salát, bršlice zase zastoupí petržel
Co vás zajímá
Plzeň
První rostliny k jídlu už brzy zjara sbírá autorka květinových kuchařek Jana Vlková. Jak říká, lidé jsou často překvapeni, které jarní býlí je možné konzumovat.
Soňa Vaicenbacherová
Přepis epizody
-
Co vás zajímá?
-
Dá se Soňa Vaicenbacherová.
-
Na Janě Vlčkové, autorce květinových kuchařek a lektorce vaření z jedlých rostlin, budu vyzvídat, které že ty jedlé, hlavně planě rostoucí rostliny už můžeme anebo brzy budeme moci teď zjara sbírat a využít k jídlu. Počasí momentálně nahrává tomu, že nás příroda začíná obdarovávat rostlinami k jídlu. Proč bychom je po zimě z vašeho pohledu měli vůbec zařadit do jídelníčku? Jenom jako jeho zpestření, nebo i z nějakého jiného důvodu?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pro jarní hnojení dusíkem by půda měla mít alespoň 8 °C
Co vás zajímá
-
Jana Vlková: Máslo s přídavkem čerstvých bylinek patří do mrazáku
Hobby magazín speciál
-
Dietní sestra: Přibrat o svátcích dvě kila, to není žádná tragédie
Náš host
-
Jedlé kytky jsou buď krásné, chutné, nebo trvanlivé, ale nikdy všechno dohromady, říká odbornice
Ve vlastní šťávě
-
Zdecimoval obaleč jablečný vaši letošní úrodu jablek? Zkuste mu v tom příští rok zabránit
Zahrádkářské tipy
-
Setkání s kytkožroutkou a švadlenou, která oblékla zlatý kočár z krumlovského zámku
Dámská jízda
-
Proč kopřiva pálí?
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Od salátů po čaje: Pampelišky jsou přírodním pokladem na talíři
Babské rady