Stříbrné příbory | Fotobanka Pixabay

Lžíce, nůž a vidlička. Základní trojicí ale příbory zdaleka nekončí. V lepších restauracích bývá i řada speciálních náčiní, třeba na ovoce nebo sýry. Příbory se původně vyráběly ze dřeva nebo stříbra. Dnes převažuje spíš nerez a plast. Způsoby používání příborů se liší geograficky i historicky. Dřív bylo zvykem, že si každý nosil svůj vlastní příbor. Jak by to vypadalo v praxi dnes?

 

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Glosa Pavla Maurera

Glosa Pavla Maurera

Nejezte blbě! Víkendové kulinářské glosy známého gastronauta. (Vysílání v době pandemie covid-19 pozastaveno.)

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu