Dva na Dvojce
Glutamát sodný a přemíra soli. Bujonové kostky čelí mnoha výtkám. Kde je pravda? A je lepší kostka, nebo vanička? Zjišťoval dTest
Dva na Dvojce
Dvojka
Bujonová kostka usnadňuje vaření už dlouhých 130 let. Častou výtkou ale bývá sůl a glutamát sodný. Co bujonové kostky skutečně obsahují? Jsou lepší moderní polotekuté bujony ve vaničce? Je rozdíl mezi stejným výrobkem prodávaným u nás a u sousedů? A který bujon navzdory všem moderním trendům chutnal hodnotitelům nejvíce? Odpovědi hledal dTest.
Jiří Holoubek, Tereza Stýblová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Čerstvá, nebo mražená zelenina? Mražená je levnější, v dobré kondici a překvapí i obsahem vitaminů
Dva na Dvojce
-
O radosti z jídla i ze života: Pečivo. Jakou roli hraje v našem jídelníčku?
Jezte, ať vám to sluší
-
Proč nám sůl škodí? Hatí solení naše snahy zhubnout? Může sůl za obezitu? Kolik soli si můžeme…
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Nevyvedou vás z míry staré kuchařské míry?
Špalíček
-
Pohádky pod drobnohledem vědy: Je sůl opravdu nad zlato?
Seriál týdne pod Ještědem
-
Feta z ovčího, balkán z kravského mléka. Jak ho připravit doma, radí Babské rady
Babské rady
-
Noky s třešňovou omáčkou
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Hospodyně na Valašsku připravovaly a pekly chleba 24 hodin. Vyplatí se to i dnes
Pochoutkový rok
-
Tuňák: Jak správně rybí steak upravit
Na vidličce Romana Pauluse
-
Zelňačka s hlívou, nebo s hřiby? Na Slovensku soutěžili o...
Zápisník zahraničních zpravodajů