On Air
Jak moc se plýtvá v rychlém občerstvení a jídelnách? Terénní výzkum přinesl přesná data
On Air
Radio Wave
Jak moc se v České republice plýtvá ve veřejných jídelnách a rychlém občerstvení? Tím se zabývá výzkumný projekt Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování, který dostal název RedPot. Data z výzkumu ukazují, že z 1 kilogramu připraveného jídla přijde nazmar v průměru 11 %.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Naší vizí je naučit celou Českou republiku se stravovat, říkají zakladatelé Institutu moderní výživy
On Air
-
Zástupce obchodníků: Na cenách potravin vydělává hlavně stát. To by nevadilo, kdyby hospodařil lépe
Pro a proti
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
Nedarujeme nic plesnivého, nic shnilého, popisují v supermarketu. Jak potraviny třídí?
Seriál Radiožurnálu
-
Kilo bezlepkové mouky za 110 korun, kousek chleba za 55 korun. Zdražování dopadá i na celiaky
Zprávy z jižních Čech
-
Nevnímejme jídlo jako nepřítele, ale jako něco, co potřebujeme, říká koordinátorka studie o hubnutí
Apetýt
-
V Česku je příliš mnoho restaurací, nadějí je profesionalita a inovace, tvrdí gastronom Kastner
Dvacet minut Radiožurnálu