On Air
Exotika socialistické gastronomie: Ananas v plechu a čínská restaurace zvaná Čínská restaurace
On Air
Radio Wave
„Kromě kubánského pomeranče byl nejvýraznějším symbolem exotiky v československé gastronomii od 50. do 80. let ananasový kompot. Už obal plechovky budil dojem, že z ní může tehdejší spotřebitel slyšet volání dálek a tropického světa,“ říká odborník na historii stravování a životního stylu Martin Franc, který minulý týden prováděl Mlsným večírkem Roku exotiky v budově bývalého Federálního shromáždění. Pořádalo ho Centrum pro studium populární kultury.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pěstoval by dnes Escobar avokáda?
On Air
-
Brambory a zelé, živobytí celé? Venkovské půsty našich předků se neobešly bez sádla, říká etnolog
Leonardo Plus
-
Kadeřnice si splnila sen a otevřela vlastní salon. Kvůli koronaviru ale obsloužila jen dvě zákaznice
Seriál Radiožurnálu
-
Ta pravá Louisiana má pálivou chuť chilli papriček. Už skoro...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Byl to rozhlas, co umožnilo Divadlu Járy Cimrmana dostat se na vrchol, myslí si historik-cimrmanolog
Host Radiožurnálu
-
Úspěšný autor hudby Jiří Zmožek psal písně i pro dechovky, na výsluní se ocitl s několika valčíky
Dechovkovinky Zdeňka Voráče
-
Tomáš Klvaňa: Po Kubě už neštěkne ani pes, jen občas zavrčí
Osobnost Plus
-
Kuba. Pohádkové pláže, doutníky, sklenka rumu i chudoba
Příběhy z kalendáře
-
Kotlety plněné kysaným zelím. V zimním období si dopřejme vydatné jídlo a zužitkujme dary přírody
Vaříme s Habadějem