Zdraví v cajku
Syndrom čínské restaurace a kontroverzní „éčka“. Hlídejte si glutamáty v jídle
Zdraví v cajku
Syndrom čínské restaurace a kontroverzní „éčka“. Hlídejte si glutamáty v jídle
Plzeň
Glutamáty patří mezi nejkontroverznější přídatné látky, které jsou používány k dochucování jídel. O jejich bezpečnosti se diskutuje desítky let. Mimo jiné je glutamát spojován s tzv. syndromem čínské restaurace. Pro mnohé se tato látka stala symbolem „chemizace“ potravin. Ve skutečnosti se v řadě druhů potravin vyskytuje i přirozeně.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Obarvené sladkosti, guma v jogurtu. Kterým éčkům se obloukem vyhnout? A kterých se bát nemusíte?
Dva na Dvojce
-
Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, líčí odborník
Dopolední host
-
Trpíte alergií na pyly? Problém můžete mít klidně i mimo sezónu
Zdraví v cajku
-
Která jeřabina je jedlá, a která ne? Napoví listy a hvězdička
Radioporadna
-
Rafael vs. rýže. Čína. Díl druhý
On Air
-
Anorektička nemusí být vyhublá. Někdy poruchy příjmu potravy zůstávají skryté, člověka ale devastují
Zdravíčko