Zápisník zahraničních zpravodajů
Za unikátní chuť tokajského mohou plesnivé hrozinky. Dobrou chuť!
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Když vám zplesniví úroda na poli, většinou z toho nemáte zrovna velkou radost. Vinaři v Tokajské oblasti na maďarsko-slovenském pomezí však na plíseň čekají každý rok. Samozřejmě jde o plíseň ušlechtilou. Napadá vinné hrozny a dělá z bobulí hrozinky neboli cibéby. Právě ty jsou klíčovou surovinou při výrobě tokajského vína. Teď v září se pochopitelně i v Tokaji sbírají hrozny a slaví se vinobraní.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Po tomhle vínu zhloupnete, varovali. Dnes je vyhledávanou...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Unikátní sklípky ve Věžničce vznikly kvůli častým záplavám....
Česko – země neznámá
-
Vše, co byste měli vědět o sušení hub. Ne všechny jedlé druhy se hodí ke skladování
Pochoutkový rok
-
Kde vaří jako v nebi, nemusí se starat o atraktivní lokalitu....
Glosa Pavla Maurera
-
Pěstitelé zelí ve východních Čechách si pochvalují sklizeň. Díky babímu létu hlávky krásně dorostly
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Díky počasí si budeme muset letos na burčák počkat, nejdříve bude k mání ten ze skleníkových hroznů
Dobré odpoledne s Českým rozhlasem Zlín
-
Lidé se několikrát snažili pěstovat vinou révu na jihu Čech. Nejdéle vydržela vinice na Hluboké
Jihočeská vlastivěda
-
Letošní moravská vína by měla být díky počasí mimořádně kvalitní
Zprávy ze Zlínského kraje