Zápisník zahraničních zpravodajů
Na Tchaj-wanu pečlivě rozlišujte, do kterého zelí a bůčku se zakousnete. Mohli byste si taky vylámat zuby
Zápisník zahraničních zpravodajů

Radiožurnál
Vepřové se zelím je oblíbený pokrm i jinde na světě než v Česku, třeba i na dalekém Tchaj-wanu. Mají ho i v tamním Palácovém muzeu, exponáty tisíce let sbírali čínští císaři v zakázaném městě v Pekingu. V polovině minulého století je ale na Tchaj-wan přivezli po prohrané válce členové Kuomintangu. A i když exponáty vypadají k nakousnutí, vylámali byste si na nich zuby.
Magdaléna Fajtová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
V reportážích zahraničních zpravodajů vás zavedeme do Muzea ve Filadelfii, které sice znají turisté…
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
V kyperské mešitě na břehu jezera žije kočičí máma Stavroula. Koček má na sto a jsou pro ni vším
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Výstavou v Národním technickém muzeu, která připomíná, že Českému rozhlasu je sto let, vás provede…
Kultura Plus
-
Na cestách s Petrem Voldánem a jeho cestovatelským kufříkem tentokrát do hodně pestré Jižní Koreje
Na cestách s Petrem Voldánem
-
„Mužský přechod“? Může nastat i u mladších ročníků, tvrdí urolog Libor Zámečník
Host Radiožurnálu
-
La Palma je klenot, který nás uchvátil, říká farmářka a bývalá restaurátorka knih Kapitánová
Hovory
-
Nejhorší byly náklaďáky v Guatemale, říká cyklocestovatel Tadeáš Šíma po návratu ze Střední Ameriky
Casablanca
-
Jen tak poslat peníze na Ukrajinu? K tomu mám velkou nedůvěru, míní Cyril Svoboda
Pro a proti
-
Host: Pavel Drdel, šéfkuchař a autor Postní kuchařky
Noční Mikrofórum
-
Putina by rádi nahradili Prigožin, Kadyrov nebo „Igor Hrozný“ Girkin
Svět ve 20 minutách