Zápisník zahraničních zpravodajů
Na Tchaj-wanu pečlivě rozlišujte, do kterého zelí a bůčku se zakousnete. Mohli byste si taky vylámat zuby
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Vepřové se zelím je oblíbený pokrm i jinde na světě než v Česku, třeba i na dalekém Tchaj-wanu. Mají ho i v tamním Palácovém muzeu, exponáty tisíce let sbírali čínští císaři v zakázaném městě v Pekingu. V polovině minulého století je ale na Tchaj-wan přivezli po prohrané válce členové Kuomintangu. A i když exponáty vypadají k nakousnutí, vylámali byste si na nich zuby.
Magdaléna Fajtová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
V kyperské mešitě na břehu jezera žije kočičí máma Stavroula. Koček má na sto a jsou pro ni vším
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
V reportážích zahraničních zpravodajů vás zavedeme do Muzea ve Filadelfii, které sice znají turisté…
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
Ulice vám jenom sebere, nic nedá. Ale cítím se svobodný, vypráví pan Václav. Jak se žije pod mostem?
Host Lucie Výborné
-
SpaceX je úspěšná, protože se nebojí selhání, chválí publicista Majer
Leonardo Plus
-
Jak se zdrhá z Putinovy armády
Vinohradská 12
-
„Mužský přechod“? Může nastat i u mladších ročníků, tvrdí urolog Libor Zámečník
Host Radiožurnálu
-
Nejhorší byly náklaďáky v Guatemale, říká cyklocestovatel Tadeáš Šíma po návratu ze Střední Ameriky
Casablanca
-
Host: Pavel Drdel, šéfkuchař a autor Postní kuchařky
Noční Mikrofórum
-
Válka na Ukrajině je o vyhlazení celého národa, proto musíme pomáhat slabšímu, říká filozof Jirsa
Osobnost Plus
-
Chyceni v éteru 1/3
Rozhlasová hra