Zahrádkářské tipy
Kdoule dala vzniknout pojmu marmeláda. Ovšem v portugalštině
Zahrádkářské tipy
Region
Kdouloň je u nás ne často pěstovaný ovocný strom. Velmi pozdě dozrává a má specifické užití. Plody za syrova bývají trpké a tuhé. Ale v kompotech nebo zavařeninách, v kdoulové pastě nebo v dužině kdoulí, usušené jako takzvaný ovocný papír, vynikne jejich chuť a aroma. Pokračuje Ivan Dvořák z časopisu Zahrádkář:
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Posilněte žaludek a uklidněte nervy s čajem z lístků lesních jahod, pomáhá i na chudokrevnost
Babské rady
-
Trendy ve šlechtění, hrušeň vrbolistá, dřezovec i citronečník
Zelené světy
-
Staré ovocné sady usychají. Zachraňují je ochránci přírody i výrobci cideru
On Air
-
Máme čas třešní. Víte, proč tomuto lahodnému ovoci říkáme někdy také Jánovky, Vítovky nebo Márinky?
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Dolní Rakousko: V údolí dřínů oprášili slávu prastaré dřeviny...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Proč se jádro ořechu vlašského podobá lalokům našeho mozku?
Glosa Pavla Maurera
-
Marmeláda z jeřabin
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou