Ve vlastní šťávě
Ve vlastní šťávě: O etice podnikání v gastronomii aneb Lež má krátké nohy
Ve vlastní šťávě
Ve vlastní šťávě: O etice podnikání v gastronomii aneb Lež má krátké nohy
Radio Wave
Profesní etika se jako předmět vyučuje například na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Připadalo mi to jako výborný nápad. Právníci se podobně jako policisté každodenně setkávají s temnější stránkou lidské povahy. V tak psychicky náročném povolání, jakým advokacie bezpochyby je, mi přednášky na téma profesní etiky připadají jako ruční brzda, která může a nemusí v pravý čas zastavit jednání, které bych okřídleně nazval „zaprodáním duše“. Jsou prostě věci, které se nedělají.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Expertka k reakci médií na střelbu: Obávám se, že někteří novináři vůbec etické kodexy neviděli
Jak to vidí...
-
Daniel Kroupa: Připomínáme si hrdinku profesorku Růženu Vackovou
Názory a argumenty
-
Boxoval jsem v Košicích, ale na zápasy nechodil, říká...
Dopolední Radiožurnál
-
Jan Sokol: Politici těžce hledají téma, a tak se někdy...
Hovory
-
Prof. Karel Eliáš - právník a právní vědec
Tandem
-
Etický kodex pro učitele je inspirací pro ty, kteří ve školách nemají vlastní, říká jeho spoluautor
Pro a proti